[VERWIJDERD]: censuur en shadowbans

Geplaatst op

Als je me op Twitter volgt, heb je me wellicht eerder gehoord over shadowbans. Misschien heb je het al gemerkt, maar ik ben al even stil op social media. Ik zou heel graag willen zeggen dat ik op vakantie ben en op een mooi wit strand aan de cocktails zit, maar helaas is deze Twitterpauze niet geheel vrijwillig. Ik ben uit mijn eigen Twitter account geschopt: laten we het hierover hebben!

Als je niet helemaal weet wat een shadowban inhoudt, dit is een goed artikel op Tits and Sass waar het uitgelegd wordt. Kort gezegd, mensen zien gewoon niet wat ik post en als ze me niet volgen, kunnen ze mijn account ook niet vinden met de zoekfunctie. Raar, toch? Soms krijg ik zelfs berichtjes van mensen die de foto’s die ik heb gepost nooit hebben gezien. Dit is ook waarom ik vaak mijn posts meerdere keren deel: ik wil gewoon dat het gezien wordt!

Stop de censuur van sekswerkers

Het gaat niet alleen over dat mensen mijn foto’s niet kunnen zien. Veel sekswerkers promoten hun content op social media – dat is hoe ze hun brood verdienen. Als klanten je foto’s en video’s niet te zien krijgen, zal je een deel van je inkomsten verliezen. Ik, en veel andere sekswerkers met mij, ben gewoon ZZP’er en je klanten niet kunnen bereiken is dramatisch voor je inkomsten. Op Instagram en FaceBook, is het nog erger. Sekswerkers kunnen niet eens ‘gewone’ foto’s plaatsen, zonder gecensureerd te worden. Zelfs suggestieve tekeningen zorgen al voor minder interacties met je volgers.

Geld is niet het enige probleem. Eerder heb ik een post gemaakt over de nieuwe ‘sekswet’, weet je nog? Zoals ik daar ook zei: sekswerkers zijn een heel belangrijke stem in deze issues. Als we ons niet uit kunnen spreken over zaken die ons ook aan gaan, wat moeten we dan? Ik weet nog hoe FOSTA/SESTA opkwam in Amerika. Duizenden sekswerkers hebben zich uitgesproken, maar als je ze niet volgde, verdwenen al deze stemmen als sneeuw voor de zon. Je kon ze gewoon niet meer vinden. Het lijkt net alsof je tegen een muur zit te praten.

Nog een belangrijke issue is: hoe vinden sekswerkers elkaar terug, als we overal gebanned worden? Ik heb geen idee hoe ik enkele van mijn sekswerker-vrienden terug moet vinden, zonder Twitter. Hoe moeten we elkaar waarschuwen voor slechte klanten en elkaar helpen? Ook simpelweg met elkaar praten over het werk is belangrijk, het is namelijk niet iets wat je zomaar aan iedereen verteld.

Het is niet alleen social media

Ik zou willen dat het alleen maar social media was. Echter, zelfs banken discrimineren naar sekswerkers toe, en ze zijn zijn daar niet alleen in. Stel je voor dat je geld in wilt zamelen voor ziektekosten. Als je sekswerker bent, kan je inzamelactie zomaar stopgezet worden, alleen maar om je werk. Zelfs als je geld inzamelt voor iets wat niks meer te maken heeft met je werk.

En ik hoor jullie denken.. “Maar sekswerk is illegaal in sommige landen! Als het verboden is, kan je dit toch wel verwachten?”. Lieve mensen, sekswerk is seksuele interacties hebben voor geld. Seks tussen volwassen mensen, die dat allebei willen, kan en mag gewoon. Kan je iets anders bedenken wat legaal is, tot er geld bij komt kijken? Het slaat nergens op. Sekswerk moet gedecriminaliseerd worden, want keer op keer wordt er bewezen dat repressieve wetgeving alleen maar zorgt voor meer moeilijkheden. Een wet is niet altijd eerlijk of goed: onthou dat! We hebben nog steeds recht op gelijke behandeling.

I’ll be back!

Maar maak je geen zorgen over mij, verder. Ik red me wel even zonder Twitter en ben hopelijk snel weer terug šŸ˜‰ Ik ga lekker genieten van de zomer en wat tijd besteden aan mijn site en video’s. Als het niet meer zo warm is, wil ik ook het cammen weer op gaan pakken. Ik hoop wel dat jullie me allemaal missen, hoor. Hahaha.

x Jane

EĆ©n antwoord op “[VERWIJDERD]: censuur en shadowbans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *