Zwepen, boeien en ander leuks

Geplaatst op

Hoi lieve kinksters! Als je net zo’n pervert bent als ik, hou je vast van leuk speelgoed om mee te spelen op de slaapkamer. Wanneer je net begint, kunnen al die verschillende soorten mepgerei wel eens overweldigend zijn: er is zo veel keus! In deze post ga ik het hebben over mijn aanbevelingen, en waar ik mijn kinky toys vandaan haal.

Touwtjes en bondage

Bondage is zo leuk! Spelen met touw kan op zo veel verschillende manieren, het is echt geweldig. Wel vind ik het erg belangrijk om te benadrukken dat veilig spelen met touw essentieel is. Er is heel veel informatie over bondage op het internet, en niet alles is even goed. Het blijft nou eenmaal het internet. šŸ˜‰

Als je wilt beginnen met bondage, beveel ik altijd aan een peer rope of een workshop voor beginners te bezoeken. Zo krijg je gelijk wat hands-on ervaring, kan je praten met mensen die dit al langer doen en je kan je een beetje oriƫnteren op wat er allemaal mogelijk is. Er zijn ook zo veel verschillende soorten touw, en alles voelt anders! Natuurtouw is heel anders dan synthetisch touw, en elk heeft ook zijn eigen voor- en nadelen. Als je voor natuurtouw gaat, is het belangrijk om even te controleren of je niet allergisch bent. Het zou namelijk balen zijn als je allergisch bent voor jute!

Als je in Nederland woont en nieuwsgierig bent naar bondage, zou ik Ellipsis aanbevelen voor meetings. Er zijn ook veel professionals die cursussen en workshops geven, zoals bijvoorbeeld Butterfly Bondage. Op de website van zowel Ellipsis als Butterfly Bondage kan je ook heel veel informatie vinden over bondage zelf. Lekker leesvoer voor de vakantie, dus šŸ˜‰ Als je je eigen setje touw wilt kopen, kan dat bijvoorbeeld bij BindMe.

Er zijn nog veel meer organisaties, professionals en webshops, maar ik kan ze moeilijk allemaal hier noemen. Veel events kan je ook terugvinden op Fetlife! Vergeet me niet toe te voegen als vriend!

Boeien, kettingen en collars

We weten allemaal wel waar je die typische fluffy handboeien kan kopen: in elke willekeurige seksshop, en soms zelfs de drogist. Deze zijn echter niet erg comfortabel en gaan makkelijk stuk (oeps). Als je graag ‘echte’ handboeien wilt, zou ik de seksshop overslaan en doorlopen naar een legerdump. Daar zijn ze een stuk goedkoper en ze werken nog beter ook šŸ˜‰

Maar serieus, stalen handboeien zijn niet erg comfortabel en als ze te strak zitten, kan je jezelf makkelijk bezeren. Daarom is het voor BDSM-spel beter om voor (nep)leren boeien te gaan. Deze kan je in de meeste seksshops wel vinden. Ik loop vaak tegen het probleem aan dat mijn polsen te smal zijn voor de meeste boeien, maar gelukkig zijn er genoeg kinky knutselaars die zelf boeien maken. Deze zijn, vind ik, vaak ook een stuk mooier dan die in de seksshop! Als je zoiets wilt, kan je veel (custom-made!) leren handboeien, collars en riemen vinden op Etsy. Er is zo veel moois! Ik word er helemaal hebberig van. Op FetLife zijn er ook veel mensen te vinden die goed zijn in leerbewerken als je even rondvraagt. Genoeg keus, dus!

Zwepen en andere mepinstrumenten

Zwepen, linialen en ander mepspul vind ik echt geweldig. Ik vind floggers heel leuk, wat zwepen zijn met allemaal leren stroken. Er zijn heel veel verschillende zwepen, van paardrijzweepjes tot bullwhips. Paardrijzweepjes zijn makkelijk te vinden in een dierenwinkel met een paardrijafdeling. Gratis tip šŸ˜‰

Floggers zijn, net als handboeien, makkelijk te vinden op Etsy. Niet alle floggers zijn hetzelfde, natuurlijk. Het soort leer, de hoeveelheid stroken en het gewicht van de flogger zorgt allemaal voor een andere impact. Dunne stroken zorgen vaak voor een stuk scherpere pijn dan brede stroken. Het hangt allemaal van je voorkeur af! Als je helemaal nieuw bent als het om spankings gaat, zou ik beginnen met een zachte, suede flogger. šŸ˜‰

Ik heb bullwhips al genoemd, maar die zal ik niet aanbevelen voor beginners. Ze komen namelijk best hard aan, en zijn ook moeilijk te hanteren. Wel zijn ze echt heel mooi! Zelf speel ik niet met bullwhips, omdat ik de impact niet fijn vind. Wel zou ik Leiband aanbevelen als je een bullwhip wilt, want zijn creaties zijn echt prachtig.

Wat creatieve oplossingen

Zoals je misschien al gemerkt hebt, veel speeltjes zijn duur! Gelukkig heb je, in tegenstelling tot wat anderen misschien beweren, dit allemaal niet nodig om het wat spannender te maken op de slaapkamer. Je hebt namelijk geen dure zwepen nodig voor een klassieke over de knie spanking. Er zijn ook veel dingen te vinden in de keuken die je kan gebruiken als mepgerei. De houten snijplankjes van de IKEA vind je ook vaak terug tussen het mepgerei van de meeste kinksters – ze werken namelijk prima als paddles. Vleeshamers, pollepels, je kan het zo gek niet bedenken. Als je wel eens met kinksters bent gaan winkelen, komt deze tekening die ik heb gemaakt je wellicht bekend voor:

Er is nog heel veel te zeggen over seksspeeltjes en ander leuks voor op de slaapkamer, zoals dildo’s, gags en veel andere dingen. Maar dat is iets voor later, er komen sowieso meer post over kinky speeltjes. Ik hoop dat jullie dit schrijfsel leuk vonden! Laat me weten wat je vindt op Twitter šŸ˜‰

x Jane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *