Achter slot en grendel: Kuisheidsgordels

Geplaatst op

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik vaak filmpjes maak waar ik mijn kuisheidsgordel draag. Ik ben gek op tease and denial, en kuisheidsgordels spelen hier heel mooi op in. Als je meer wil weten over het dragen van een kuisheidsgordel, of idee├źn op wil doen om je sub op te sluiten, lees dan vooral verder.

Kuisheidsgordels en peniskooien zijn voor iedereen, maar ik zal vooral schrijven over mijn eigen ervaringen. ­čśë Peniskooien, of chastity cages, zijn er in veel verschillende maten, kleuren (ROZE!) en materialen. Ik kijk er niet raar van op als ik er een zie – ik heb tijdens het cammen veel gesprekken gehad met mensen die er een droegen. Real life ervaring met opgesloten piemels heb ik eigenlijk niet, al lijkt het me stiekem best grappig. Ik ben echter niet heel Dominant, dus dat zal vooral een hoop gegiechel worden terwijl ik de sleuteltjes verstop, ben ik bang. Gelukkig heb ik vriendinnen die professioneel Dominatrix zijn – zij kunnen kunnen je vast meer vertellen.

Kuisheidsgordels voor vrouwen zie je wat minder vaak. Dit is niet omdat wij niet achter slot en grendel willen – integendeel! Er zijn verschillende mogelijkheden als je wilt spelen met kuis (moeten) zijn, ook als je geen piemel hebt. Ik heb zelf de meeste ervaring met de metalen variant, maar dat is echt niet de enige optie.

Stalen kuisheidsgordels

Een “echte” kuisheidsgordel is een soort lomp, stalen korset. Het ziet er heel intens uit, en zo voelt het ook! Ze zitten heel strak en er is vaak geen mogelijkheid om je vingers er tussen te krijgen. Ik vind het heel opwindend om ze te dragen, juist omdat ik niet met mezelf kan spelen. Je wordt er constant aan herinnert dat je ‘op slot’ zit, waardoor je heel bewust wordt van je eigen geilheid. Soms hebben ze ook de optie om een vaginale plug, een buttplug of zelfs allebei toe te voegen, wat het alleen maar erger maakt. Hier kan je zien hoe het is om er een te dragen.

Omdat ze van metaal zijn, is het mogelijk om ze voor langere tijd te dragen, maar persoonlijk vind ik 12 uur wel lang genoeg. Omdat er speciale uitsparingen zijn aan de voor en achterkant, kan je in theorie gewoon naar de WC. Zelf doe ik hem gewoon af als ik moet plassen, dat vind ik toch wat prettiger.

Een nadeel van stalen kuisheidsgordels is dat het je toch wat beperkt in je beweging. Omdat de band om je taille loopt, kan je niet goed voorover buigen. Mensen die vaak een korset dragen, zullen deze struggle wel herkennen. Het kan soms ook pijn doen als je ergens tegen aan stoot, want het blijft toch een hard, metalen ding. Ook heb ik gemerkt dat, omdat de band toch best wat van je huid bedekt, er snel irritatie kan ontstaan. De warmte, zweet en oli├źn van je huid kunnen nergens naartoe. Als iets niet lekker zit, of pijn doet, luister dan vooral naar je lichaam en zorg dat je een reservesleutel bij je hebt.

Een stalen kuisheidsgordel is ook bepaald subtiel. Naar de sportschool, het strand, of gewoon weinig kleding aan hebben is iets wat niet gaat met zo’n groot ding om je lijf. Ik wil ook benadrukken dat het niet ok├ę is om zomaar je kuisheidsgordel te showen. Misschien vind je me wel een party pooper, maar je kan niet zomaar je kinks en fetishes in het openbaar laten zien. Deze mensen hebben hier niet om gevraagd. Ook al is het ‘maar’ een kuisheidsgordel – het ziet eruit als een middeleeuws martelwerktuig.

Leren kuisheidsgordels

Een goedkopere en comfortabelere optie zijn kuisheidsgordel van leer. Leer is een stuk fijner om mee rond te bewegen en je kan de maat van de riempjes makkelijk aanpassen. Bij de stalen variant moet je namelijk alles losschroeven als je wat bent afgevallen, en dat is ook een gedoe.

Je kan leren kuisheidsgordels niet zo lang dragen, want hij moet gewoon af als je wilt douchen. Ondanks dat is het nog steeds een fijne manier om te spelen met kuis (moeten) zijn, vooral als je van leer houdt. Niet alle leren kuisheidsgordels hebben insertables, maar je kan het makkelijk combineren met je favoriete dildo of buttplug. Een andere optie is natuurlijk een op afstand bestuurbare vibrator.

De meeste online seksshops verkopen leren kuisheidsgordels, maar ik zou toch aanbevelen om hem bij een handige leerbewerker in de BDSM community laten maken. Zo heb je kwaliteit, steun je je lokale kink scene ├ęn je weet zeker dat hij goed past.

Als je heel serieus bent…

Er is nog een optie, waar je niet ingepakt wordt in stalen of leren gordels: kuisheidspiercings. Hier kan je meer informatie vinden over hoe dat in zijn werk gaat. Ook al vind ik piercings prachtig, ik denk niet dat ik ooit deze stap durf te nemen. Het is eng en ik ben veel te onhandig – wat als ze ergens aan blijven hangen?! Dat moet vreselijk zeer doen, en niet op de goede manier. Maar als je al piercings hebt in je labia, of je gewoon een badass bent.. Go for it!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen over mijn ervaringen! Ik zal zeker meer hierover gaan schrijven, want ik ben nog lang niet uitgepraat. Er is zo veel te vertellen over kuis (moeten) zijn, het dragen van kuisheidsgordels en alles wat daar bij komt kijken.

x Jane

2 reacties op “Achter slot en grendel: Kuisheidsgordels&rdquo

  1. Hoi Jane, Heerlijk hoe je over kuisheidsgordels schrijft. Ik heb echter een vraag: Hoe krijg ik mijn vrouw zo ver dat ze mij vraagt een cage te gaan dragen voor haar? Zij houdt op zich niet van dat soort “spelletjes” (ik wel) maar/en zij is wel heel erg jaloers en zij vertrouwt mij niet. Ik zou het willen voorstellen (het dragen van een cage door mij) maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet brengen. Zou jij (of een andere lezer) mij willen en kunnen adviseren? Alvast bedankt voor je reactie, X en met vriendelijke groet, Ren├ę.

    1. In al mijn blogs benadruk ik dat BDSM (e.a.) binnen je relatie dingen zijn die je samen doet. Als je iemand wilt overtuigen om de sexy dingen te doen die jij graag wilt, gaat er dus al iets mis. Je kan mensen niet dwingen om jouw fantasie├źn te vervullen, je vrouw is geen opblaaspop. Wat doe jij voor je vrouw? Welke energie steek jij in deze relatie? Waar komt het gebrek aan vertrouwen en de jaloezie vandaan, en wat doe je om dat op te lossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *