Dus jij wilt camgirl worden – Deel 1

Geplaatst op

Eens in de zoveel tijd krijg ik een berichtje van mensen die ook graag camgirl willen worden, of “willen doen wat ik doe”. Ik vind dit altijd erg leuk, dus ik heb besloten een aantal post te wijden aan het leven als cam-model. Deze post is niet alleen voor de girls: iedereen kan cam-model worden als ze dat willen. Laten we beginnen bij het begin: hoe ben ik begonnen?

Ik werk nu ongeveer 3 jaar als cam-model. Niet fulltime, want ik moest het ook nog combineren met school en mijn vanilla werk. Omdat ik al bezig was met BDSM en fetishes, werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar cammen zelf. Ik had al een webcam, lingerie en (te veel) sekstoys.. Ik kan zelf bepalen wanneer ik ga werken en wat ik wil doen.. Ideaal, toch?

Wat heb je nodig?

Eigenlijk heb je niet zo veel nodig. Met een computer, internetverbinding en een webcam kan je heel ver komen. 😉 En op sommige camsites kan je zelfs cammen vanaf je telefoon of tablet, kun je nagaan. Soms lijkt het alsof je veel dure lingerie en seksspeeltjes nodig hebt, maar dat is niet zo. Waar het bij cammen om draait is vooral de interactie en het persoonlijke element – niet je dildoverzameling.

Op dit moment gebruik ik als webcam de Logitech C920, maar hier ben ik ook niet mee begonnen. Mijn eerste webcam was een budget-dingetje, die ik al had om te kunnen Skypen met vrienden. Op een gegeven moment had ik genoeg geld bij elkaar gespaard om een webcam met hogere beeldkwaliteit te nemen. Als je nieuwsgierig bent naar wat het verschil nou eigenlijk was, zie je hieronder de before and after van deze upgrade. De reden dat ik een betere webcam wilde was vooral omdat ik meer filmpjes wilde maken, en dan vond ik betere beeldkwaliteit toch een must.

Je ziet ook veel webcam-modellen op afstand bestuurbare toys gebruiken, wat natuurlijk een spannende toevoeging is aan je show. Wie wilt er nou niet live de vibrator hun favoriete model bedienen? 😉 Deze speeltjes zijn echter geen must – vooral als je net begint, kan zo’n apparaat best duur zijn. Maar.. je kan altijd je eigen verlanglijst maken en je fans lief aankijken.

Welke camsites zijn er allemaal?

Er is heel veel keuze als het om camsites gaat. Ik heb op verschillende sites gewerkt, die elke zijn voor- en nadelen hebben. Persoonlijk vind ik de sites waar de klant ‘gewoon’ per minuut betaald, het fijnst. Maar er zijn ook sites die gebaseerd zijn op fooien geven (tip-based), waar klanten je livestream kunnen volgen en tippen als ze willen. Je zou moeten kijken wat je zelf het fijnst vindt! Ik kijk altijd even op WeCamGirls.com voor reviews van andere modellen.

xModels

Ik cam vaak op xModels. Deze website krijgt veel bezoekers, waardoor het makkelijk is om daar te beginnen. Veel van de bezoekers komen ook uit Nederland, wat ook fijn is. Wanneer klanten je vinden door op je eigen URL te klikken, kan je tot wel 75% van het geld wat ze besteden verdienen. Er zijn verschillende chat opties: de freechat, private chat en VIP-chat. Zelf gebruik ik de freechat niet, maar ik vind het geweldig om sexy spelletjes te doen tijdens een VIP-chat. Het verschil tussen de private chats en VIP-chat is dat je tijdens de eerste nog met meerdere mensen kan praten, terwijl een VIP-chat een exclusieve show is voor één klant. Tijdens de VIP-chats kunnen voyeurs ook meekijken, maar je kan niet met ze praten.

Klanten betalen met credits, waar je een percentage van krijgt. Dit percentage hangt af van verschillende dingen, zoals het gebruik van freechat en of de klant je vindt via je persoonlijke URL. Het geld wat je kan verdienen met private chats varieert tussen € 0,18 per minuut tot € 0,90 per minuut voor elke klant. Dit betekent dat als je met vier mensen tegelijkertijd praat, je € 0,72 tot € 3,60 per minuut kan verdienen. Bedenk wel dat niet elke klant uren blijft rondhangen – sommigen komen even kijken en anderen zijn bereid de hele nacht te blijven. Hierom is wat je per uur verdient niet echt te voorspellen ;).

VIP-chats zijn geweldig. Tijdens privé groepchats ben ik al veel aan het flirten en teasen, maar tijdens een VIP-chat krijgt een klant echt de VIP-behandeling. Je kan de hoeveelheid credits voor je VIP-chat aanpassen naar 10, 15 en 20 credits per minuut. Zelf zet ik hem meestal op 15 en omdat ik geen freechat gebruik, zal ik € 0,54 to € 1,80 per minuut verdienen. Tijdens de show verdien je extra als voyeurs mee mogen kijken, welke de helft van de VIP-kosten betalen. Ik vind het zelf heel spannend om een hete show te geven voor meerdere mensen!

Ik ga nog een post schrijven welke echt ingaat over hoe het cammen op xModels werkt, maar ik hoop dat dit je al een idee geeft van wat er allemaal mogelijk is. Je kan hier een account op xModels aanmaken.

Clipsites en fan clubs

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik mijn videos en foto’s op verschillende sites plaats. Het maken van korte clips, foto’s en video’s, gecombineerd met cammen, is iets wat ik erg aanbeveel. Wie wil er nou niet wakker worden en zien dat er allemaal filmpjes zijn verkocht? 😉 Je hoeft je filmpjes maar een keer te maken, maar je kan ze voor altijd blijven verkopen. Ik vind het geweldig als ik veel mensen blij kan maken met een video waar ik hard aan heb gewerkt! Hieronder zal je een korte omschrijving vinden met de verschillende websites waar ik mijn content op plaats, maar ik ben van plan ook deze sites uitgebreid te behandelen in een andere post.

  • GetIndieBill: Dit is echt een goede website als je jezelf al goed hebt geadverteerd en je vaste klanten hebt. Je krijgt 85% van de video-prijs, wat erg hoog is vergeleken met andere sites, en je krijgt in Eurolanden al vanaf 25$ uitbetaald! 2020 update: IndieBill is vanaf oktober helaas gestopt.
  • APClips was eerder bekend als AmateurPorn. Op deze site krijg je 75% betaald per token (één token dus 0,75$ waard). Het is ook mogelijk om video- en fotobundels te maken.
  • Clips4Sale is een van de grootste fetish-clipsites. Als je veel met BDSM en fetishes bezig bent, zou ik het zeker aanbevelen. Op Clips4Sale krijg je 60% van de video-prijs, maar er zijn veel bezoekers die zomaar nieuwe klanten kunnen worden.

Er zijn nog veel meer sites te vinden, maar dit zijn de websites waar ik zelf op werk. Ik ga namelijk geen websites aanbevelen waar ik geen ervaring mee heb – dat zou een beetje raar zijn. 🙂

Als laatste..

Camming is heel erg leuk, maar denk er wel even aan dat niet iedereen even open-minded is. Het blijft allemaal sekswerk, en daar hebben mensen nou eenmaal een mening over. Hierom wil ik toch wel even zeggen om goed na te denken voor je je eigen cam-avontuur begint. Wat je ook kiest, ik wens je veel plezier!

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben! Ik zal meer van dit soort posts gaan schrijven, dus stay tuned. 😉

x Jane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *