Iedereen (ja, jij ook) heeft een Meesteres in zich

Geplaatst op

Toen ik begin met cammen, kwam ik af en toe mannen tegen die wilden dat ik ze domineerde. In het begin was dat een beetje vreemd, want ik speel veel vaker in de onderdanige rol. Maar, mannen domineren via de webcam bleek óók heel leuk te zijn. Ik heb zelfs nog een kleine tutorial geschreven voor andere cam-modellen. Tegenwoordig doe ik nog steeds meer rollenspellen als onderdanige, maar af en toe is de rol aannemen van een badass Meesteres ook heel sexy. Als je deze rol ook wilt gaan verkennen, is deze blog voor jou.

Ik moet wel zeggen: een Dominante rol aannemen tijdens een camshow of thuis met je lover zijn twee heel verschillende dingen. Als je samen een relatie hebt, kan je de tijd nemen om te praten en welke kinks en fetishes je allemaal spannend vindt. Maar als cam-model heb je vaak niet de ruimte om uitgebreid een sublijst in te vullen: de submannen die ik spreek via de webcam, gaan er vanuit dat je het al weet. Nu kan ik geen gedachten lezen, maar mensen verklappen veel als je de juiste vragen stelt. 😉 Maar dat is een verhaal voor een andere keer: vandaag gaan we het hebben over D/s in de relatie.

Je bent al de perfecte Meesteres

Echt waar. Er zijn heel veel verhalen en blogs te vinden waar er heel veel eisen worden gesteld aan een “echte” Meesteres, maar een Meesteres is helemaal niemand iets verplicht. Daar is ze nou eenmaal een Meesteres voor: niemand hoeft haar te vertellen hoe ze Dominant moet zijn. De rol van Meesteres aannemen en ontdekken kan alleen wel samengaan met ongemakkelijke situaties en onzekerheid. Dat is normaal. Maar er is geen enkele reden om proberen te voldoen aan de fantasieën van subs op het internet. Als Meesteres kan je ook gewoon jezelf zijn. Als iemand zich aan je wilt onderwerpen, de echte jij, dan doen ze dat. Zonder twijfel, en zonder vooral zichzelf te dienen.

De verantwoordelijkheid die bij een dominante rol komt kijken, kan soms overweldigend zijn. Er moet niet van je verwacht worden dat je 24/7 een kinky Meesteres kan zijn, die strak ingesnoerd in een korset en op hoge hakken de onderdanige verteld hoe het moet. Doe rustig aan, en focus op de dingen die jou sexy en krachtig laten voelen. Jouw onderdanige zou dat ook moeten doen. Dit betekent niet dat zij geen mening mogen hebben over hoe een dynamiek eruit ziet, maar zij zijn niet de baas. Een relatie, ook die tussen een Dominant en onderdanige, bestaat uit minstens twee personen. Hier schreef ik eerder over hoe je binnen je relatie kink kan ontdekken. Een Meesteres is er niet om de onderdanige de hele dag rond te commanderen: een sub is geen passief aandeel in de relatie. Dat zou namelijk saai zijn. Ik zeg altijd dat de ideale machtsdynamiek tussen een Dominant en onderdanige, gaat over het beste in elkaar naar boven halen. Het is niet te meten aan de hoeveelheid zwepen, blauwe plekken en hoe extreem de dynamiek zelf is.

Ook al ben je al de perfecte Meesteres, het betekent niet dat je niet meer kan leren over BDSM. Het volgen van workshops, boeken lezen, en tutorials bekijken over de kinks waar je meer over wilt weten, helpt vaak met je zekerder voelen binnen een dynamiek. Iets anders wat ik aanbeveel, is samen met je partner een sessie boeken bij een Dominatrix. Professionele Meesteressen zijn erg thuis in de BDSM, en kunnen je zeker weten op weg helpen met je dominantie ontdekken en versterken. Vergeet vooral niet om fooi te geven 😉

De eerste BDSM sessie

Alles ligt klaar: je eerste BDSM sessie komt eraan. Misschien ga je spelen met een blinddoek, en zo je partner plagen. Of er liggen nieuwe tepelklemmen klaar op het nachtkastje, pas gekocht bij de seksshop in de stad. Misschien heb je heel het huis wel ondersteboven gekeerd, om zo nieuw mepmateriaal te vinden. Het is belangrijk om met elkaar te blijven praten tijdens het spel, en goed te kijken hoe het gaat. Dit hoeft niet te ingewikkeld te zijn: “Vind je het fijn, kleintje?” zijn woorden waar veel onderdanigen bij wegdromen. Samen een safeword afspreken kan handig zijn, maar dat hoeft niet: je kan ook gewoon stoppen bij “stop”. Ik vind het fijn om subs te laten tellen tijdens het ondergaan van een spanking. Op deze manier blijf je in contact met elkaar, en kan je ook goed horen wanneer iemand zijn grenzen heeft bereikt. En het is natuurlijk erg leuk als iemand de tel kwijtraakt 😉

Nazorg, ook wel aftercare genoemd, hoort er natuurlijk ook bij. Niet alleen voor de onderdanige: ook voor jou. Knuffelen, rustig een kopje thee drinken, een bad nemen, of lekker met chips op de bank Netflixen.. Nazorg is iets persoonlijks, waar je vooral moet kijken wat jij en je sub nodig hebben. Het is handig om van te voren door te spreken wat de verwachtingen zijn van nazorg, want na een goede spanking zijn de meeste mensen niet zo helder meer.

En als laatste.. Vergeet niet om lol te hebben. Je eerste BDSM sessie hoeft niet perfect te zijn, en je hoeft niet gelijk alles te doen waar jij en je sub over fantaseren. Er is nog genoeg tijd voor meer sessies, toch? Doe rustig aan, en ontdek samen jullie dynamiek op je eigen tempo. SM kan veel emoties in mensen losmaken, vooral als alles opeens op zijn plaats valt. Ook hierom raad ik aan om het rustig aan te doen, en de tijd te nemen.

Ik hoop dat jullie deze blog kunnen waarderen! Laat me vooral weten in de comments hoe jouw eerste BDSM sessie eruit zag, en hoe die dynamiek sindsdien is gegroeid. Ik vind dat altijd leuk om te lezen 🙂 Tot snel!

x Jane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *